Handige websites

Op deze pagina vindt u links naar websites van betrouwbare instanties. Dit zijn instanties die op diverse vlakken hulp kunnen bieden tijdens uw behandeling. Ze kunnen u bijvoorbeeld meer specifieke informatie kunnen geven over uw type kanker. Ook staan er links tussen naar patiëntenverenigingen. Door op de link te klikken komt u terecht op de website van de betreffende instantie.

Kanker.nl
Kanker.nl geeft u betrouwbare informatie die aansluit op uw type kanker, u kunt u deelnemen in discussie groepen en kunt u lotgenoten ontmoeten (andere mensen met de ziekte kanker).

Oncokompas2.0
Het Oncokompas2.0 maakt een totaalplaatje van uw kwaliteit van leven door te kijken naar uw leefstijl, fysiek, psychisch en sociaal functioneren en levensvragen. Het Oncokompas2.0 koppelt uw totaalplaatje aan concrete stappen die u kunt nemen om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Hematon
Hematon is een organisatie voor patiënten met bloedkanker, lymfklierkanker en patiënten die een stamceltransplantatie hebben gehad.

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal
De Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) is er voor patiënten met een vorm van kanker aan het spijsverteringskanaal.

Herstel & Balans
Het revalidatieprogramma Herstel & Balans voor mensen met kanker omvat componenten van lichaamstraining en educatie. Het programma richt zich op het verminderen van klachten na kankerbehandeling en een betere kwaliteit van leven. Herstel & Balans is te vinden op meer dan 60 locaties.

CAK
Op deze website kunt u informatie vinden voor mensen die thuiszorg nodig hebben. U vindt er ook informatie over financiële regelingen met betrekking tot thuiszorg.

Inloophuizen voor mensen met kanker
FINK, de Federatie van Inloophuizen in Nederland, is bestemd voor mensen die leven met kanker. Het inloophuis is een plaats waar mensen met kanker en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten.

Stichting Ambulance Wens Nederland
Stichting Ambulance Wens Nederland is een vrijwilligersorganisatie die de laatste wens van terminale patiënten met behulp van vrijwilligers en een wensambulance vervult. Patiënten kunnen op vakantie, naar het theater, etc.

Stichting Kuria
Stichting Kuria biedt palliatieve zorg. De stichting kan u als patiënt palliatief behandelen en u en uw naasten begeleiden en ondersteunen.

Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning
Op deze website kunt u inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland vinden. Bij deze inloophuizen en centra kunt u terecht voor psychologische hulp bij kanker. Bijvoorbeeld als u behoefte heeft aan een luisterend oor of aan therapeutische begeleiding bij de verwerking van wat u overkomen is.

Toekomst na kanker
Toekomst na kanker is een initiatief van het Integraal Kankercentrum Nederland, locatie Amsterdam. De website informeert over verschillende zorg- en nazorgmogelijkheden bij kanker in Noord-Holland, Flevoland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

VPTZ – Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
De VPTZ bestaat uit vrijwilligers die mensen tijdens de laatste levensfase ondersteunen en helpen om deze fase op een ‘zo goed mogelijke’ manier te doorleven. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.